Home / Privacy Policy
Categories
Manufacturers
Our new kalamář bottle

Try our award-winning wines in our exclusive, newly designed kalamář bottle. We recommend the Grande Cuvée white and red. Chateau Mělník brings you a unique taste sensation combined with a distinctive visual spectacle!

Privacy Policy

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

  1. Úvod
  2. Pro jaké účely zpracováváme Vaše osobní údaje?
  3. Jak dlouho uchováváme osobní údaje?
  4. Kdo má přístup k Vašim osobním údajům?
  5. Jak jsou Vaše osobní údaje zabezpečeny?
  6. Jak můžete uplatnit svoje práva na ochranu soukromí?
  7. Můžete odvolat svůj souhlas?
  8. Jak vznést stížnost?
  9. Jak nás můžete kontaktovat?
  10. Vaše potvrzení

 

1. Úvod

Toto Prohlášení o ochraně osobních údajů se vztahuje na zpracování veškerých osobních údajů spotřebitelů a dalších zákazníků (dále jen „zákazník“ nebo „zákazníci“) při nákupu zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.chateaumelnik.cz provozovaného Jiřím Lobkowiczem, IČ: 45895694, se sídlem Svatováclavská 19/16, 276 01 Mělník. Toto Prohlášení o ochraně osobních údajů se nevztahuje na údaje související s obchodní činností, ani na údaje o společnostech.

Jsme správcem osobních údajů zákazníka. V tomto prohlášení je uvedeno, kdo jsme a pro jaké účely zpracováváme Vaše osobní údaje a jiné informace o Vás. V případě, že budete mít dotazy, můžete využít kontaktů na konci tohoto prohlášení.

Toto prohlášení o ochraně osobních údajů je zpracováno v rozsahu požadovaném právními předpisy, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR) a je účinné od 7. července 2020. Toto prohlášení se může průběžně měnit v čase a jeho aktuální verze je vždy zveřejněna na našich webových stránkách. Budou-li provedeny významné změny, budeme Vás o tom aktivně informovat.

^ Nahoru

2. Pro jaké účely zpracováváme Vaše osobní údaje?

Budeme zpracovávat Vaše osobní údaje při provádění obchodních transakcí mezi Vámi a námi, navštívíte-li naše webové stránky nebo aplikace nebo v rámci jiného kontaktu s námi.

A. Odpovědi na Vaše dotazy

Budete-li nás kontaktovat, budeme Vaše osobní údaje používat za účelem reakce a odpovědi na Vaše dotazy.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme Vaše osobní údaje na základě Vašeho souhlasu, pokud nám Vaše osobní údaje poskytnete,
  • zpracováváme Vaše jméno, kontaktní údaje, Vaši korespondenci s námi, Vaše dotazy, a veškeré ostatní osobní údaje, které jsou nezbytné pro zodpovězení Vašich dotazů.

 

B. Rozvoj a zlepšování produktů anebo služeb

Vaše osobní údaje zpracováváme za účelem vyhodnocení, analýzy a zlepšování našich produktů a (zákaznických) služeb. Používáme Vaše osobní údaje pro analýzu chování zákazníků a provádění odpovídajících úprav našich produktů a služeb. Když používáte naše webové stránky nebo aplikace či zadáváte nebo hledáte údaje prostřednictvím těchto webových stránek nebo aplikací, zpracováváme Vaše osobní údaje také za účelem sestavování analytických zpráv. Vaše osobní údaje používáme pro analýzu chování zákazníků, provádění odpovídajících úprav našich produktů a služeb za účelem jejich zlepšování. To znamená, že analyzujeme, jak často navštěvujete naše webové stránky a aplikace, na které stránky klikáte a jaké produkty a služby nakupujete prostřednictvím našich webových stránek a aplikací. Za účelem doplnění naší databáze užívané pro výše uvedené účely můžeme obstarávat doplňující údaje z veřejných zdrojů.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme Vaše údaje na základě našeho legitimního zájmu, abychom mohli zlepšovat naše produkty a služby,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako Vaše jméno a datum narození, informace o platbách a kredibilitě a korespondence s námi. Navíc zpracováváme osobní údaje, které jste zadali přes naše webové stránky nebo které byly generovány při použití našich webových stránek, a technické údaje z Vašeho přístroje, jako je jeho IP adresa, stránky, které jste navštívili na našem webu, informace o tom, na které stránky klikáte a které procházíte, a délku Vaší návštěvy našich webových stránek.
  • Pokud se rozhodnete zúčastnit našich průzkumů, můžeme Vás požádat, abyste nám poskytli Vaše osobní údaje, jako je Vaše adresa, e-mailová adresa, Vaše jméno a datum narození. Pro tyto účely můžeme také použít osobní údaje, které jste nám poskytli v rámci některého průzkumu.

 

C. Vyhodnocení a přijetí zákazníka

Budete-li nás kontaktovat, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje pro účely potvrzení a ověření Vaší identity a dále pro účely vyhodnocení a ověření možnosti další spolupráce. Budeme dále zpracovávat Vaše osobní údaje pro administrativní účely, jako je kontrola a porovnání se záznamy dostupnými ve veřejných registrech státních a dozorových orgánů.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme osobní údaje, protože je to nezbytné pro uzavření smlouvy mezi Vámi a námi. Nemůžeme uzavírat některé smlouvy (např. ohledně dodávek většího rozsahu), aniž bychom získali požadované informace,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno a datum narození, informace o platbách a kredibilitě a podrobnosti o Vaší korespondenci s námi.

 

D. Uzavření a plnění smlouvy

Jestliže jste si od nás koupili zboží, zpracováváme Vaše osobní údaje pro administrativní účely, jako je odesílání faktur a provádění plateb. Vaše osobní údaje používáme také za účelem dodávání zboží. Vaše osobní údaje budeme zpracovávat za účelem dalšího plnění dle smlouvy. Vstupujete-li do našich prostor, zpracováváme Vaše osobní údaje pro účely kontroly, výdeje zboží, případně další komunikace.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme osobní údaje, protože je to nezbytné pro uzavření a plnění smlouvy mezi Vámi a námi; nemůže uzavírat smlouvy, aniž bychom získali požadované informace,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno a datum narození, platební informace a podrobnosti o Vaší korespondenci s námi.

 

E. Řízení vztahů a marketing

Používáme informace uložené v databázi našich zákazníků, abychom Vám mohli odesílat vhodné nabídky a newslettery, jakož i za účelem poskytování zákaznických služeb, provádění správy účtů a zasílání aktualit. Vaše osobní údaje také používáme za účelem vývoje, provádění a analýzy marketingových průzkumů a marketingových strategií.

Za tímto účelem:

  • při zasílání newsletterů a/nebo marketingové a jiné vzájemné komunikaci zpracováváme Vaše osobní údaje na základě Vašeho souhlasu. Navíc zpracováváme osobní údaje na základě našeho legitimního zájmu za účelem zlepšení naší marketingové strategie,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno, kontaktní preference, platební informace, historie objednávek a korespondence s námi.

 

F. Obchodní aktivity a interní řízení

Vaše osobní údaje zpracováváme při provádění a organizaci naší podnikatelské činnosti. To zahrnuje obecné řízení, správu objednávek a správu našeho majetku. Vaše osobní údaje také zpracováváme za účelem interního řízení. Provádíme audity, šetření, obchodní kontroly a spravujeme a používáme adresáře zákazníků. Dále Vaše osobní údaje zpracováváme pro účely finanční správy a účetnictví, archivace a pojištění, právní a obchodní konzultace a pro řešení sporů.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme osobní údaje na základě našeho legitimního zájmu, abychom mohli zachovávat a rozvíjet obchodní aktivity,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno, platební informace, historie objednávek a plateb, korespondence s námi a údaje generované v průběhu plnění smlouvy uzavřené mezi Vámi a námi.

 

G. Používání našich webových stránek nebo aplikací

Používáte-li naše webové stránky, zpracováváme technické údaje, abyste mohli využívat funkce našich webových stránek a abychom umožnili našim správcům webové stránky řídit a zlepšovat jejich fungování. Zadáte-li na naše webové stránky údaje, jako jsou například produktové preference, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje za účelem poskytování požadovaných informací nebo funkcí. Dále Vaše osobní údaje zpracováváme, abychom Vám umožnili ukládat Vaše údaje (jako jsou preference a produkty) do Vašich uložených položek a umožnili Vám sdílet je s ostatními v rozsahu možností sdílení, jež jste si nastavili na Vašem přístroji.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme osobní údaje na základě našeho legitimního zájmu vytvořit a zpřístupnit technicky vhodně fungující webové stránky, a zlepšování funkce našich webových stránek,
  • zpracováváme osobní údaje, které jste zadali přes webovou stránku nebo které byly generovány při použití naší webové stránky, a technické údaje z Vašeho přístroje, jako je jeho IP adresa, internetový vyhledávač, který používáte, stránky, které jste navštívili na našem webu, informace o tom, na které stránky klikáte a které procházíte, a délku Vaší návštěvy našich webových stránek.

 

H. Umožnění Vašeho kontaktu s námi

Jsme aktivní na platformách sociálních médií, jako jsou Facebook, Twitter, LinkedIn a YouTube. Kontaktujete-li nás prostřednictvím sociálních médií, zpracováváme Vaše osobní údaje za účelem odpovědí na Vaše dotazy a reakcí na Vaše vzkazy.

Navíc, když použijete záložku „Kontakt“ na jedné z našich webových stránek nebo aplikací, můžete nás kontaktovat prostřednictvím komunikačních kanálů, například prostřednictvím e-mailové adresy, abyste nám mohli zaslat svoji zpětnou vazbu a nabízená zlepšení, jakož i údaje o síti Facebook.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme osobní údaje na základě našeho legitimního zájmu, abychom odpovídajícím způsobem reagovali na Vaše dotazy a odkázali Vás na stránky našich sociálních médií,
  • zpracováváme komunikační kanály, které jste si vybrali k používání při komunikaci s námi, a osobní údaje, jež jste nám poskytli. To zahrnuje Vaše (uživatelské) jméno, adresu, e-mailovou adresu a osobní údaje, které jste uvedli ve své zprávě. Navíc, když využijete odkazy na webové stránky nebo aplikace třetích stran, může do Vašeho zařízení uložit soubory cookie i příslušná třetí strana.

 

I. Monitorování a kontrola

Monitorujeme naše procesy, abychom ověřovali dodržování našich směrnic a předpisů. V průběhu monitorovací činnosti můžeme získat přístup k Vašim osobním údajům a seznamovat se s nimi.

Za tímto účelem:

  • můžeme Vaše osobní informace zpracovávat na základě našeho legitimního zájmu na monitorování našich interních procesů a dodržování zákonů,
  • můžeme získat přístup k osobním údajům, které jsou uloženy v našich systémech a mohou být přezkoumány z důvodu kontroly dodržování předpisů. Osobní údaje, k nimž budeme mít přístup a které budou kontrolovány, nebudou z důvodu kontroly dodržování předpisů uchovávány, s výjimkou případů, kdy je budeme potřebovat pro další šetření možného nedodržení předpisů,
  • Vaše osobní údaje pro tento účel neuchováváme, nesouvisí-li s možným porušením. V takovém případě Vaše příslušné osobní údaje budeme uchovávat, dokud nebude dokončeno příslušné šetření nebo řízení.

 

J. Ochrana zdraví, bezpečnost a zajištění integrity

Vysoce si ceníme Vašeho zdraví, ochrany, bezpečnosti a integrity. Vaše osobní údaje zpracováváme za účelem zabezpečení ochrany našich zaměstnanců, zákazníků, dodavatelů a obchodních partnerů. Z toho důvodu ověřujeme Vaše oprávnění k přístupu do našich prostor a můžeme provádět ověření Vašich osobních údajů, se záznamy dostupnými ve veřejných registrech státních a dozorových orgánů. Vaše osobní údaje zpracováváme také pro zajištění ochrany našeho majetku a našich zaměstnanců a dalších zákazníků.

Za tímto účelem:

  • můžeme Vaše osobní informace zpracovávat na základě našeho legitimního zájmu na monitorování našich interních procesů a dodržování zákonů,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno a datum narození, historie objednávek a plateb a historie Vašich návštěv našich prostor.

 

K. Dodržování předpisů

V některých případech zpracováváme Vaše osobní údaje za účelem dodržování zákonů a dalších právních předpisů, např. za účelem plnění daňových povinností a zákonných povinností souvisejících s obchodní činností. V případech stanovených platnými zákony a jinými předpisy můžeme být povinni zpřístupnit Vaše osobní údaje správním nebo dozorovým orgánům.

Za tímto účelem:

  • zpracováváme Vaše osobní údaje k zajištění dodržování platných právních předpisů,
  • zpracováváme Vaše kontaktní údaje, jako je Vaše adresa a e-mailová adresa, osobní údaje, jako je Vaše jméno a datum narození, historie objednávek a plateb, podrobnosti o DPH a jiných daních.

 

L. Účast na propagačních a jiných akcích

Posíláme Vám informace o propagačních akcích a pozvánky k účasti na různých aktivitách. Jestliže se rozhodnete pro účast na některé z těchto aktivit, potřebujeme Vaše osobní údaje, abychom byli schopni tyto aktivity organizovat. Navíc, pokud se některé z těchto aktivit zúčastníte, potřebujeme Vaše osobní údaje pro vyhodnocení předmětné propagační nebo jiné akce.

Za tímto účelem:

  • Vaše osobní údaje zpracováváme na základě Vašeho souhlasu. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat, aniž by to mělo vliv na zákonnost zpracování na základě Vašeho souhlasu před jeho odvoláním,
  • zpracováváme Vaše jméno, adresu, e-mailovou adresu a záznamy o příslušné akci.

^ Nahoru

3. Jak dlouho uchováváme osobní údaje?

Obecně budeme uchovávat údaje zákazníka pouze po dobu požadovanou pro příslušný obchodní účel, v rozsahu přiměřeně nezbytném pro splnění požadavků platných právních předpisů.

Neprodleně po uplynutí příslušné lhůty pro uchovávání údajů, budou údaje:

  1. bezpečně vymazány nebo zničeny,
  2. anonymizovány,
  3. předány do archivu (nebude-li to zakazovat zákon nebo platný plán skartace).

^ Nahoru

4. Kdo má přístup k Vašim osobním údajům?

Naši zaměstnanci jsou oprávněni přistupovat k osobním údajům výhradně v rozsahu nezbytném pro stanovené účely a pro plnění jejich pracovních povinností.

Pokud je to potřebné pro poskytování našich produktů a služeb, mohou mít k Vašim osobním údajům přístup také následující třetí strany: kurýrní a dopravní společnosti, banky, pojišťovny, IT dodavatelé, účetní, konzultanti a další subjekty, které mohou zpracovávat Vaše údaje v nezbytném rozsahu pro potřeby zajištění naší činnosti.

Získá-li třetí strana přístup k Vašim osobním údajům, přijmeme smluvní, technická a organizační opatření, abychom zajistili, že Vaše osobní údaje budou zpracovávány pouze v rozsahu, v němž bude toto zpracování nezbytné. Třetí strany budou Vaše osobní údaje zpracovávat výhradně v souladu s platnou právní úpravou.

Jsou-li osobní údaje předávány třetí straně v zemi, která nezajišťuje odpovídající úroveň ochrany osobních údajů, přijmeme opatření pro zajištění odpovídající ochrany Vašich osobních údajů, např. sjednáním standardních smluvních podmínek EU s těmito třetími stranami.

V jiných případech budou Vaše osobní údaje předávány třetím stranám pouze pokud to bude vyžadovat platný právní předpis.

^ Nahoru

5. Jak jsou Vaše osobní údaje zabezpečeny?

Zavedli jsme odpovídající bezpečnostní opatření k zajištění zachování důvěrnosti a bezpečnosti Vašich osobních údajů. Zavedli jsme odpovídající technická, fyzická a organizační opatření na ochranu osobních údajů před náhodným a protiprávním zničením nebo náhodnou ztrátou, škodou, úpravou, neoprávněným zveřejněním nebo přístupem, jakož i před všemi ostatními formami protiprávního zpracování (včetně nadbytečného shromažďování).

^ Nahoru

6. Jak můžete uplatnit svoje práva na ochranu soukromí?

Máte právo požadovat přístup k Vašim osobním údajům nebo přehled o nich a za určitých podmínek také právo na opravu anebo vymazání osobních údajů. Navíc máte právo požadovat omezení zpracování týkající se Vašich osobních údajů, právo vznést námitku proti zpracování, jakož i právo k přenositelnosti údajů.

Pro uplatnění svých práv na ochranu soukromí nás prosím kontaktujte s použitím kontaktních údajů uvedených v závěrečné části tohoto prohlášení o ochraně osobních údajů. Prosím vezměte na vědomí, že pro účely další komunikace Vás můžeme požádat o doplňující informace za účelem ověření Vaší identity.

^ Nahoru

7. Můžete odvolat svůj souhlas?

Udělený souhlas můžete vždy odvolat. Vezměte prosím na vědomí, že toto odvolání nebude mít retrospektivní dopad. Pro odvolání Vašeho souhlasu nás prosím kontaktujte s použitím kontaktních údajů uvedených v závěrečné části tohoto prohlášení o ochraně údajů.

^ Nahoru

8. Jak vznést stížnost?

Máte-li stížnost ohledně našeho používání Vašich osobních údajů, můžete tuto stížnost vznést prostřednictvím kontaktní osoby, jejíž údaje jsou uvedeny v závěrečné části tohoto prohlášení. Vedle uplatnění stížnosti u nás se můžete se svojí stížností obrátit také na dozorový orgán: Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 727/27, Holešovice, 170 00 Praha 7; https://www.uoou.cz/.

^ Nahoru

9. Jak nás můžete kontaktovat?

Máte-li dotazy ohledně způsobu, jak zpracováváme osobní údaje, přečtěte si prosím nejdříve toto prohlášení. V případě doplňujících dotazů nás prosím kontaktujte Nicol Horákova, na telefon: +420 733 735 390 anebo na email: horakova@chateaumelnik.cz.

^ Nahoru
 
Potvrzuji, že jsem se seznámil/a s obsahem tohoto prohlášení a souhlasím se zpracováním svých osobních údajů pro účely, v rozsahu a způsobem stanoveným v tomto prohlášení.​